Hoe maak ik optimaal gebruik van mijn loopbaancheques?

Hoe maak ik optimaal gebruik van mijn loopbaancheques?

Heb je plannen om heel iets anders te gaan doen? Bijvoorbeeld omdat je al jaren aan de slag wilt gaan in de zorgsector? Of lijkt het je juist leuk om te switchen van een baan bij de overheid naar een job in het bankwezen? Om deze verandering professioneel aan te pakken, is het verstandig om hierbij de hulp in te roepen van een carrière coach. Door slim gebruik te maken van je loopbaancheques, hoeft jouw gewenste verandering helemaal niet veel geld te kosten. Kies jij ook voor professionele begeleiding van een carrière coach?

Wat zijn loopbaancheques?

Ieder jaar kun je een aantal uren loopbaanbegeleiding inhuren, waarbij de overheid een groot deel betaalt. Het doel van loopbaanbegeleiding is dat een professional kijkt naar jouw profiel en beoordeelt of dit goed aansluit bij wat je doet of wilt gaan doen. Loopbaancheques zijn cheques waarbij de overheid als het ware een groot deel van deze loopbaanbegeleiding voor je betaald. Hiermee betaalt de overheid dus mee, aan jouw carrière begeleiding, ideaal toch?

Waarom kiezen voor coaching?

Een loopbaancheque voor coaching is ideaal als je graag begeleiding wilt bij je carrière, maar het bedrag hiervoor aan de hoge kant vindt. De overheid wil het juist stimuleren dat mensen in België actief bezig zijn met het hun carrière, vandaar dit initiatief. Een coach kan je inzicht geven in wat jouw profiel is, waar je goed in bent en waar je minder goed in bent. Aan de hand van vragen, kan de coach een profiel van je opbouwen, vervolgens kan er worden gekeken naar je carrièreperspectief. Het grote voordeel van een coach is dat deze niet alleen professioneel en hiervoor opgeleid is, maar ook nog eens objectief is. Je partner, vrienden om je heen; ze hebben natuurlijk altijd het beste met je voor. Toch kan juist dit de reden zijn dat je nooit tegengas krijgt op momenten dat dit wel effectief zou zijn. Een coach geeft deze tegengas wel, waardoor je uiteindelijk tot goede resultaten zult komen. Daarbij werkt een coach resultaatgericht en is een prima stok achter de deur als het gaat om het daadwerkelijk uitvoeren van de stappen in het hele traject. Kies jij ook voor professionele begeleiding door een coach?