Rosé kopen?

Rosé kopen?

Je zult het vast wel gemerkt hebben om je heen, rosé is de laatste jaren steeds populairder geworden. Naast de klassieke witte en rode wijnen, is rosé sterk in opkomst. En niet alleen vrouwen drinken het, ook veel mannen zijn dol op deze wijn. Rosé is een verfrissende, fruitige wijn met een prachtige, heldere kleur. Maar hoe wordt rosé eigenlijk gemaakt? En bij welke gerechten is rosé het lekkerste? Welke kun je nu het beste kopen? Hieronder kun je het allemaal lezen!

Geschiedenis

Rosé heeft een lange, interessante geschiedenis. De eerste vermeldingen van rosé dateren al uit de Oudheid. Toen werden rode en witte druiven samengeperst om rosé te maken. Ook in de Middeleeuwen was het een populair drankje, vooral in Italië. Na de Middeleeuwen verdween de wijn uit de schijnwerpers, totdat het in de 20e eeuw opnieuw populair werd. Tegenwoordig is rosé een geliefde wijn, zowel bij jong als oud. Veel mensen drinken het met name in de zomerperiode, lekker in de tuin of op een terras.

Hoe wordt rosé gemaakt?

Er zijn verschillende manieren om rosé te maken, een manier om dit te doen is maceratie, hierbij worden rode druiven samengeperst. De druiven worden even in het sap gelaten, waardoor de kleur van het sap wat donkerroze wordt. Vervolgens wordt het sap van de druiven gescheiden en wordt het sap vergist. 

Bij welke gerechten drink je rosé?

Rosé is een veelzijdige wijn die bij veel verschillende soorten voedsel past. Het is lekker bij lichte gerechten zoals kip en vis, maar ook bij salades en pastagerechten. Ook is het een goede begeleider van kaas en vlees, zoals rosbief en runderlappen. Verder is rosé lekker bij desserts zoals fruit en zoete gerechten. In de zomerperiode wordt rosé veel geschonken bij buitenactiviteiten. Denk hierbij aan een diner op een terras van een restaurant, tijdens een strandfeest, maar ook bij je thuis is het natuurlijk heerlijk om rosé te serveren aan vrienden op een zomeravond. 

Tot slot

Rosé is een heerlijke verfrissende wijn met een prachtige kleur. Het heeft een lange geschiedenis die al teruggaat tot de Oudheid, een wijn met historie dus! Rose past bij veel verschillende gerechten, van lichte salades tot desserts. Al met al is rosé een veelzijdige wijn die bij veel gelegenheden gedronken kan worden. Wil je gaan voor een heerlijke, betaalbare rosé? Ga dan voor AIX Rosé. Dit is een heerlijke wijn, die je ook nog eens lang door kunt drinken. Dat wordt genieten!