De lampen trends voor 2022

De lampen trends voor 2022

Verlichting wordt steeds belangrijker binnen woonstijlen. Goede verlichting kan een interieurstijl namelijk enorm versterken, ook kun je er eenvoudig accenten mee leggen op bijvoorbeeld accessoires. Verlichting is niet meer alleen functioneel, het kan echt iets toevoegen aan je woonstijl. Benieuwd naar de trends voor 2022? Hieronder kun je ze lezen!

Goud

2022 wordt een jaar waarin we op het gebied van verlichting veel goud gaan zien. De kleur staat voor luxe, stijl en zorgt voor een klassieke uitstraling. Goud kan bijvoorbeeld een landelijke woonstijl versterken, maar ook bij een moderne stijl doet goud het altijd goed. Voor iedere woonstijl kun je natuurlijk wel een bijpassende gouden lamp vinden, denk hierbij aan een hanglamp, maar ook een stijlvolle staande lamp kan veel toevoegen aan een interieur!

Led spots

Led spots worden steeds populairder, deze trend zet zich ook in 2022 door. Het is ook niet zo gek dat juist deze verlichting zo in trek is; het is stijlvol, duurzaam en je bespaart er nog geld mee ook! Naast led spots in keukens en huiskamers, kun je deze natuurlijk ook prima op andere plekken aanbrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verlichting voor in je veranda. Met led spots tover je een veranda ’s avonds zo om in een sfeervol paradijs, waar je heerlijk met vrienden en familie kunt zitten. Ook zien we dat led spots bijvoorbeeld steeds vaker in badkamers worden aangebracht. Ook hier leent deze verlichting zich uitstekend voor om een fraaie sfeer neer te zetten. Led verlichting is een stuk zuiniger dan traditionele verlichting, dus het aanschafbedrag heb je ook nog eens snel terugverdient. Minder energieverbruik is natuurlijk ook positief voor het milieu, ook dit wordt door veel mensen meegenomen in hun keuze voor led spots.

Natuurlijke materialen

Een belangrijke trend voor 2022 als het gaat om verlichting, is het gebruik van natuurlijke materialen. Steeds meer mensen kiezen voor een lamp met bijvoorbeeld een marmeren voet, of voor een voet die gemaakt is van hout. Denk hierbij ook aan lampen die helemaal zijn gemaakt van bamboe of papier. Verlichting gemaakt van natuurlijke materialen passen bijvoorbeeld heel goed bij een landelijke uitstraling. Heb jij een minimalistische, strakke inrichting? Dan is mooi gladgeslepen natuursteen prachtig om voor te kiezen als voet onder een lamp. Voor welke lampentrend ga jij?