Zakelijk professional? Kies voor exclusieve matchmaking

Zakelijk professional? Kies voor exclusieve matchmaking

Om een date te vinden maken veel mensen tegenwoordig gebruik van apps of dating websites. Deze werken alleen niet voor iedereen even goed. Er zitten een aantal grote nadelen aan deze manier van matchmaken, waardoor het vaak niet voor iedereen even goed werkt. Zeker als je op zoek bent naar een lange, vaste relatie, kun je beter kiezen voor een andere optie. Relaties via een datingapp of website, duren vaak niet heel lang. Vaak kom je niet eens verder dan één of een paar afspraken. Hieronder leggen wij uit waarom het vaak niet lukt en wat voor alternatieven je kunt gebruiken.

Wat zijn de nadelen?

Het grote nadeel van datingapps en websites, is dat je vaak willekeurige matches krijgt, of zelf mensen kunt uitzoeken via een lijst. Hierbij krijg je vaak alleen een foto, naam en een kort tekstje te zien. Hierdoor trek je natuurlijk al snel de verkeerde conclusies. Ook geef je veel mensen geen kans, ook al had het misschien wel een succes kunnen worden. Vaak wordt er bij het matchen alleen maar gekeken naar de plaats en afstand tussen de personen. Heel vaak heb je daarom dus eerst veel afwijzingen of onsuccesvolle pogingen, voordat je wel een keer een date hebt. Dit verspilt niet alleen veel tijd en moeite, het kan ook erg stressvol en vermoeiend zijn. Ook vinden veel mensen het lastig om zich te uitten via tekst en via een beeldscherm. Andere mensen voelen zich juist meer op hun gemak op deze manier. Hierdoor krijg je al snel een verkeerd beeld van iemand.

Matchmaking op maat

Om de redenen hierboven is het slimmer om te kiezen voor exclusieve matchmaking. Hierbij krijg je vaak een intakegesprek, waarbij je uitlegt wie je bent, wat je eigenschappen zijn en wat je zoekt in een relatie. Je vertelt duidelijk je wensen en eisen. Dit wordt gebruikt om geschikte kandidaten bij jou je zoeken. Deze manier van matchmaking is dus een stuk effectiever. De kans op een lange relatie ligt vele malen hoger dan bij traditionele manieren van matchmaking. Zo zijn er ook speciale matchmaking partijen voor mensen in het zakenleven, voor ouderen of andere specifiekere doelgroepen. Als jij een serieuze relatie zoekt, is dit daarom een veel betere optie.