Bestel je sportvoeding eenvoudig online

Bestel je sportvoeding eenvoudig online

Sportvoeding is er voor iedereen die op een goede manier met zijn of haar lichaam bezig is en dat hoeft beslist niet voorbestemd te zijn aan diegenen die hard trainen. Sportvoeding vormt een goede aanvulling op de dagelijkse maaltijd, helpt met het aanvullen van voedingsstoffen waardoor je lichaam beter in balans komt, je vanzelf beter in je vel zit en geestelijk weerbaarder wordt. Verder helpt sportvoeding bij herstel van blessures en krikt het je energiepeil omhoog.

Creatine en eiwitten

Creatine is een lichaamseigen stof die van nature in de spieren voorkomt waar het wordt opgeslagen. Rood vlees is een natuurlijke leverancier van creatine, maar niet iedereen is daar een liefhebber van. Ook vegetariërs en veganisten hebben een verminderd creatinegehalte in hun spieren waardoor extra inname middels sportvoeding een goede oplossing is. Aanbevolen wordt een dagelijkse dosis in te nemen, waarbij de vermelding, dat de aangegeven dosering nooit overschreden mag worden, belangrijk is. Schade aan de nieren en de lever behoort in dat geval tot de mogelijkheden. Door inname van creatine kan het lichaam verminderen met de aanmaak of stoppen. Houd je daarom altijd aan de voorschriften. Deze stof is vooral belangrijk wanneer er korte krachtexplosies nodig zijn tijdens het sporten. Dit hoeft niet altijd krachtsport te zijn maar kunnen ook sprinten, verschillende soorten balsporten of gematigd fitnessen zijn.

Eiwitten bestaan uit aminozuren. Er zijn veel verschillende soorten aminozuren en iedere soort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze processen in het lichaam aansturen, want aminozuren maken deel uit van cellen. Zo zijn eiwitten belangrijk voor de ontwikkeling en groei van de beenderen bij kinderen en in het algemeen om botten sterk te houden. Verder stimuleren eiwitten de opbouw van spiermassa en helpen ze blessures te voorkomen of te verminderen. Mochten er toch blessures voorkomen dan stimuleren eiwitten het herstel. In sportvoeding komen dan ook veel eiwitten voor, soms onder de verzamelnaam Proteïne.

Diverse soorten eiwit

Doe je veel aan sport, dan heb je dus behoefte aan sportvoeding om je lichaam een goede ondersteuning te bieden. Er zijn verschillende soorten eiwitten verkrijgbaar binnen de sportvoeding. Naast het verschil tussen dierlijke en plantaardige eiwitten is er nog een onderscheid in eiwitten. Sportvoeding met Whey eiwit wordt snel opgenomen en is resultaat gericht. Caseïne eiwit heeft een meer gereguleerde afgifte aan het lichaam en kan desnoods voor het slapen ingenomen worden. Ei eiwit wordt verkregen uit kippen-eiwit en is geschikt wanneer je een lactose intolerantie hebt. Er zitten geen melkbestanddelen in. Hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt is afhankelijk van de training en je voedingspatroon. Ben je een vegetariër of veganist dan wordt aanbevolen extra en gevarieerde eiwitten te consumeren omdat je de dierlijke eiwitten mist en daardoor niet alle aminozuren binnenkrijgt die het lichaam wel nodig heeft.

Een goede balans

Natuurlijk is het allerbelangrijkste een goede balans te vinden tussen je dagelijkse eetpatroon, de intensiteit van de verschillende soorten trainingen, en het juiste type sportvoeding. Weet je wat het doel is bestel dan eenvoudig online sportvoeding. Je krijgt een duidelijk overzicht van het aanbod en wat erin zit zodat je een goede keus kunt maken.