Dit zijn de schoenentrends in 2022 voor dames en heren

Dit zijn de schoenentrends in 2022 voor dames en heren

In dit blog post vertellen we je alles over de schoenentrends in 2022. We bespreken zowel de dames- als de herenschoenen trends en geven je tips over hoe je ze kunt dragen. Benieuwd naar alle trends? Lees dan snel verder!

Wat is de trend?

2022 is het jaar waarin we verschillende nieuwe schoenentrends zien. Voor dames zijn er veel mooie en vrouwelijke opties, terwijl herenschoenen meer gericht zijn op comfort en functionaliteit.

Dames kunnen in 2022 kiezen voor mooie en vrouwelijke schoenen met een hoge hak. De hak is weer helemaal terug. Wil je iets makkelijkers? Dan wordt er veel gekozen voor de comfortabele en praktische flats. Voor heren ligt de focus dit seizoen meer op de sportieve uitstraling, zoals bijvoorbeeld de Hogan schoenen. Daarnaast zien we voor de net geklede man nu ook veel een meer klassieke look.

Damesmode in 2022

De dames gaan helemaal voor de hak in de zomer van 2022. Deze trend is vooral terug te zien in de avond- en nachtkleding. Voor overdag wordt er gekozen voor comfortabele flats en sneakers. Deze makkelijke schoenen kun je combineren met zowel een jurk of jeans. In de avonduren kun je weer voor de hak gaan of juist voor een mooie en elegante sandalen.

Herenmode in 2022

In tegenstelling tot de dames, ligt de focus bij de herenschoenentrends in 2022 meer op comfort en functionaliteit. Dit betekent dat er vooral gekozen wordt voor makkelijke en stoere sneakers. Voor de nette gelegenheden kun je kiezen voor een klassieke veterschoen of loafer. Let wel op: deze schoenen moeten wel comfortabel zijn, want dat is waar het in 2022 allemaal om draait!

Tips voor het dragen van deze trends

Of je nu voor de hak of juist voor een makkelijke sneaker gaat, het belangrijkste is dat je schoenen moeten passen bij jouw stijl. Laat je inspireren door deze trends maar kies uiteindelijk gewoon de schoenen die het beste bij jou passen.

Wintertrends 2022

Als laatste in dit artikelen kijken we alvast vooruit naar de winter. In de winter van 2022 zien we twee belangrijke trends. De eerste is de terugkeer van de UGGs. Deze schoenen waren in de jaren 2000 erg populair en zijn nu weer helemaal terug. De tweede trend die we zien, is de klassieke laars. Deze schoenen zijn tijdloos en perfect voor een winterse dag. Welke trend ga jij volgen? Succes met onze tips.