Buikvet verbranden. De snelste aanpak tegen overtollig buikvet?

Buikvet verbranden. De snelste aanpak tegen overtollig buikvet?

Als je bezig bent met afvallen is de kans groot dat buikvet verbranden boven aan jouw prioriteitenlijstje staat! Veel mensen die te zwaar zijn zien namelijk dat overtollige buikvet als hun grootste probleem. En zoeken hier dan ook snel een oplossing voor om dit kwijt te raken. Het gaat in de praktijk toch nog vaak fout. Afvallen lijkt maar niet te lukken, gaat veel te langzaam of op een ongezonde manier. Hoe is dit mogelijk? Wij laten je hier de valkuilen zien. Maar vooral hoe je WEL kan afvallen en snel buikvet kan verbranden! Lees verder als jij ook nu eens echt van dat overtollige buikvet af wilt.

Iedereen kan buikvet verbranden met de juiste inzichten

Het is ook zo! Iedereen kan buikvet verbranden zolang je maar beschikt over de juiste kennis en inzichten. Als je weet wat je doet ga je daarom ook gegarandeerd afvallen.

Wat is de achterliggende oorzaak van overtollig buikvet?

De reden dat je overgewicht hebt en/of buikvet wilt verbranden heeft natuurlijk een oorzaak. Deze ligt bijna altijd in je voeding. Te veel, verkeerd eten en ook nog eens vaak op de foute momenten ligt hieraan ten grondslag. Doordat er vervolgens een patroon ontstaat, ontwikkel je al vrij snel overgewicht.

3 stappen om van jouw buikvet af te komen!

Met deze 3 stappen laten we je zien hoe je snel buikvet verbranden kan realiseren met blijvende resultaten. Het is belangrijk dat je de juiste aanpassingen in je voeding verricht. Dit is namelijk de grootste factor die er met de juiste aanpassingen voor gaat zorgen dat je gaat afvallen (bron: dit artikel van YellowFit). Let daarbij op de onderstaande zaken.

1. Leer kritisch om te gaan met koolhydraten

Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de verschillende soorten koolhydraten. Je hebt namelijk de enkelvoudige en meervoudige koolhydraten. De enkelvoudige zijn die met een hoge GI (Glycemische Index) en deze worden snel opgenomen in het bloed. Hierdoor geeft je lichaam insuline af om deze suikers naar de juiste plekken te transporteren en energie te leveren. Als er een overschot binnenkomt (wat in de praktijk vaak gebeurt) slaat je lichaam deze op als vet. Gebeurd dit te vaak, ontstaat er dus overgewicht. Ook zorgen processen in je lichaam ervoor dat afvallen en buikvet verbranden steeds lastiger wordt. Mede door bepaalde hormonen ontwikkelingen. En daarbij zijn suikers ook nog eens verslavend voor een hoop mensen. Hierdoor kan je steeds zwaarder worden en zelfs obesitas ontwikkelen. Tijd om dit nu eens goed aan te pakken dus!

2. Minder eten zonder jezelf uit te hongeren

Je zal altijd op de calorieën moeten letten. Naast WAT je eet is de hoeveelheid dus ook bepalend. Een volwassen man heeft normaal gesproken zo’n 2500 kcal nodig op een dag. Voor een volwassen vrouw is dit ongeveer 2000 kcal. Dit kan iets meer of minder zijn maar dat is de richtlijn. Zit je hier dus boven, dan kom je aan. Zit je hieronder, dan val je af (bron: wikipedia). Het is belangrijk dat je iets minder eet dan je verbruikt op een dag om vet te verbranden. Je moet jezelf niet uithongeren want dat heeft juist een tegenovergestelde werking. Je lichaam gaat dan namelijk opgeslagen lichaamsvet sparen. Ga er dus onder zitten maar niet te veel! Een dieet kan hier ook goed bij helpen om exact de juiste hoeveelheid binnen te krijgen voor optimale vetverbranding.

3. Meer bewegen zorgt voor nog meer vetverbranding

Om buikvet te verbranden moet je dus jouw voeding aanpassen! Als toevoeging kan je daarbij gaan sporten, maar dit is niet noodzakelijk. Wel zal je door meer te bewegen nog sneller vet verbranden, wat je voor het gemak ook bij kunt houden met een activity tracker, en levert het dus zeker een bijdrage. Je zal er dan ook wel baat bij hebben. Soms wordt er ook gekeken naar vetverbranders maar deze kan je links laten liggen. De meeste werken niet en slechts enkele leveren een bijdrage. Het grootste deel van jouw succes om van je overgewicht af te komen ligt in je voeding!

Buikvet verbranden met een dieet, en zo ja welke?

De praktijk wijst uit dat buikvet verbranden het beste gaat met een dieet ...dit is wel afhankelijk van welk dieet je volgt. Er zijn namelijk ook een hoop diëten die niet of nauwelijks werken. Wil je echter wel maximaal afvallen? Kies dan voor een eiwitdieet of koolhydraatarm dieet. Dit zijn diëten die echt werken en je helpen met snel buikvet kwijtraken.

Het eiwitdieet is de beste optie om snel buikvet te verbranden! Je lichaam verbruikt namelijk meer energie bij het verteren van eiwitten. Mede door de verhoging van eiwitten in je voedingspatroon ga je ook minder koolhydraten eten. En deze maken je juist dik. Voor afvallen is de beste combinatie dus koolhydraatarm en eiwitrijk eten! Je gaat verder met slimme maar vooral heerlijke recepten minderen in calorieën, maar niet extreem. Je kan dus gewoon lekker blijven eten.