3 kledingtips voor als je naar een festival gaat

3 kledingtips voor als je naar een festival gaat

Ben je dol op festivals? Vind je het heerlijk om samen met je vrienden te genieten van de muziek, het heerlijke eten en drinken, maar natuurlijk ook van die unieke sfeer op een festival? Voordat je naar een festival gaat, zul je natuurlijk je voorbereidingen moeten treffen op het gebied van kleding. Hieronder hebben we drie tips voor je, die jij prima kunt gebruiken als je naar een festival gaat!

Ga voor goede laarzen

Het weer kan op een festival ieder moment omslaan, maar dat mag met je festivalstemming natuurlijk niet gebeuren! Zorg dat je goede laarzen in huis hebt, die waterdicht zijn, warm en die je ook nog eens lekker goed vast kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor laarzen van Sascha, deze zijn prachtig om te zien, maar bovendien kun je ook nog eens rekenen op prima kwaliteit. Er valt veel te kiezen als je kijkt naar het online assortiment laarzen, zo zou je kunnen gaan voor leuke veterlaarsjes! Maar ook hoge laarzen zijn ideaal om aan te trekken naar een festival, met een stevige hak kun je rekenen op schoenen waar je het hele festivalseizoen plezier van hebt!

Kies voor laagjes 

Als je vaker festivals in Nederland hebt bezocht, zal het je vast opgevallen zijn dat het weer nog weleens om kan slaan. Van een lekker zonnetje naar bewolkt weer, van koud naar warm en van winderig naar windstil. Door te gaan voor laagjeskleding zorg je ervoor dat je altijd iets uit kunt trekken, maar ook weer iets aan kunt trekken. Hiermee kun je jezelf tegen temperatuurschommelingen wapenen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een T-shirt van dunne stof als eerste laagje, dan een trui of blouse als tweede laagje en voor het laatste laagje kun je gaan voor een winddichte jas. Met deze laagjes, kun jij altijd rekenen op een fijne temperatuur!

Klaar voor zon en regen

Naast temperatuurwisselingen, zul je op festivals ook te maken krijgen met afwisseling van zon en regen. Als je hier niet goed op voorbereid bent, kan een regenbui ervoor zorgen dat de pret snel over is. Heb je eenmaal een nat pak, dan krijg je het koud en kom je meestal niet meer in de stemming. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een regenponcho, deze steek je gemakkelijk weg in een tas. Op het moment dat er veel regen voorspeld wordt, doe je er goed aan om een regenpak te dragen. Deze zijn speciaal gemaakt tegen de regen; een regenpak zorgt ervoor dat je helemaal droog blijft en bovendien lekker warm. Als de zon volop schijnt, kun je kiezen voor een leuke festivalhoed of sportieve pet. Voor welke outfit ga jij dit festivalseizoen?