Wat is laser ontharing

Wat is laser ontharing

Het is weer zomer, dus de korte broeken, jurkjes en rokjes kunnen weer uit de kast gehaald worden. Tijd om lekker op het strand te liggen en uit te rusten. Voor veel mensen betekent de zomer helaas ook eindeloos scheren, haar waxen of epileren. Veel mensen hebben namelijk last van haargroei op vervelende plekken. Ben jij dagelijks bezig met ontharen? Dan kun je er misschien beter voor kiezen om een laserbehandeling te doen. Deze pijnloze methode van haar verwijderen is effectief en werkt voor lange tijd. Hieronder meer informatie over laser ontharing.

Hoe werkt het precies?

Bij laser ontharing gebruiken ze laserlicht om het haar te bestralen. Het apparaat schijnt op je huid, waardoor de haartjes (het pigment hierin) het licht absorberen. De haarzakjes zullen hiervan kapot gaan, waardoor je minder last hebt van haargroei op deze plek. Met de nieuwe lasers die ze hebben, doet de behandeling geen pijn. Laser ontharing is overal toe te passen, ook op het gezicht. Meestal heb je tussen de 6 en 10 afspraken nodig voor het gewenste resultaat, maar na één behandeling merk je al duidelijk verschil. Er moeten wel een aantal weken tussen de behandelingen zitten, dus daar moet je op letten als je wil beginnen. Het beste is daarom om te beginnen in het najaar. Het is echter meestal ook mogelijk om in de zomer nog te beginnen.

Waarom laser ontharen?

Scheren, epileren en waxen kan meestal zorgen voor een geirriteerde, pijnlijke huid of jeuk. Ook duurt het erg lang. Sommige mensen zijn elke dag wel bezig met scheren en epileren. Met laser ontharing ben je na een paar behandelingen vrij van de meeste haargroei. Het effect van de behandelingen duurt erg lang, waardoor je veel tijd en moeite bespaart. De behandelingen moeten wel voorzichtig uitgevoerd worden, dus laat dit alleen doen door professionals. Laser ontharing kan ook redelijk prijzig zijn, daar moet je ook rekening mee houden. Uiteindelijk is het wel de beste en minst vervelende manier om van je haar af te komen. Daarnaast is het ook de meest effectieve en langdurige manier. Heb jij last van haar op je lichaam? Kies er dan ook voor om dit te laten verwijderen.