Waarom zijn shotjes zo populair?

Waarom zijn shotjes zo populair?

Of je nu een verjaardagsfeestje wilt gaan vieren, een avondje op stap gaat of gewoon thuis een leuke avond thuis wilt beleven; shotjes zijn altijd sfeer verhogend. In onderstaand blog kun je lezen wat de voordelen zijn van het drinken van shotjes, waar ze eigenlijk vandaan komen en welke je zeker een keer moet uitproberen. Het lezen waard dus! 

De voordelen van shotjes

Shotjes zijn een geweldige manier om een lekker sterk drankje te drinken zonder dat je het perse hoeft te mixen met een andere drank. Daarnaast zijn shotjes vaak veel krachtiger dan andere drankjes. Dit betekent dat je met een shot meer alcohol binnenkrijgt met minder drank, wat ook nog eens scheelt als we kijken naar het aantal calorieën. Uiteindelijk krijg je dus gewoon op meerdere fronten, meer waar voor je geld! Er zijn heel veel verschillende soorten shotjes, dus je gaat zeker een shotje vinden die voldoet aan jouw persoonlijke voorkeuren. Of je nou van zoetigheid houdt, of van lekker sterk, jij gaat zeker een shotje vinden dat precies bij je past.

De historie van shotjes

De oorsprong van shotjes ligt in Duitsland, waar ze voor het eerst werden geserveerd als een klein portie sterke drank. Tegenwoordig zijn shotjes veel meer dan alleen maar sterke drank. Ze zijn veelzijdiger geworden en verkrijgbaar in vele verschillende soorten en smaken. Er zijn ook cocktails die je kunt maken met shotjes, wat betekent dat je eindeloos kunt variëren met deze drankjes.

Populaire shotjes 

Er zijn veel shotjes die je kunt proberen, hieronder hebben we er een aantal op een rijtje gezet. De eerste is de Jägerbomb, dit is een combinatie van Jägermeister en Red Bull, bij dit shotje drink je dus twee verschillende dranken in één shot. De tweede is de Tequila Sunrise, deze shot bestaat uit tequila, orange curaçao en sinaasappelsap. Een lekkere zoete shot met een smaak die je zal doen denken aan zomerse zonnestralen. De derde is de Chocolate Cake Shot, een combinatie van koffielikeur, chocoladesiroop en slagroom. Een heerlijke zoete shot waarvan je zeker zult genieten Veel te kiezen dus, heerlijk toch?

Conclusie

Shotjes zijn een geweldige manier om een sterk drankje te drinken zonder het aan te hoeven mixen met andere dranken. Shotjes worden al zo'n 200 jaar geserveerd en er zijn veel verschillende soorten en smaken om te proberen. Er zijn veel verschillende shotjes die je kunt proberen, waaronder de Jägerbomb, de Tequila Sunrise en de Chocolate Cake Shot. Waar je ook van houdt, er is altijd een shotje dat bij je past. Dat wordt binnenkort lekker shotten! Voor welke ga jij?