Thuis je make-up doen. Wat heb je nodig?

Thuis je make-up doen. Wat heb je nodig?

Wilt u uw make-up thuis perfect kunnen doen? In deze blogpost zal ik het hebben over de benodigdheden die nodig zijn en hoe verschillende stijlen van make-up werken met verschillende huid- en haartypes. En maak je geen zorgen - het is niet zo ingewikkeld als het klinkt!

Een make-up spiegel

Een goede make-up spiegel is een absolute must om uw make-up thuis te perfectioneren. Een spiegel met een vergrotingsfunctie helpt je alle kleine details van je gezicht te zien, zodat je je make-up nauwkeuriger kunt aanbrengen. Wees niet bang om veel geld uit te geven aan een spiegel van hoge kwaliteit - vaak is het verschil tussen "goed" en "perfect" gewoon een kwestie van de juiste belichting en vergroting.

Make-up borsteltjes

Goede make-up borstels zijn uiterst belangrijk als het gaat om het aanbrengen van make-up. Als je geen kwasten gebruikt, is de kans groot dat je huid er slechter uitziet dan beter - met uitzondering van oogschaduw applicators, die kunnen werken als je weet wat je doet. Ik heb ontdekt dat de beste soorten kwasten die met natuurlijke haren zijn in plaats van nep of synthetische kwasten omdat ze zachter zijn en je er meer pigment mee kunt opnemen.

Een sponsje of wattenschijfje

Je hebt iets nodig om de make-up mee te mengen. Als je geen sponsje of wattenschijfje gebruikt, ben je waarschijnlijk helemaal niet aan het blenden; in plaats daarvan breng je laagjes product over elkaar aan zonder de tijd te nemen om harde lijnen te verzachten. Dit is waarom sponsjes beter zijn dan kwasten voor het aanbrengen van foundation. Ook een goede gezichtsreiniger (hier een goed lijstje) mag niet misstaan

Ooglid primer of concealer

Ooglid primer of concealer kan helpen om oogschaduw en eyeliner de hele dag te houden waar je het hebben wilt. Soms gebruik ik foundation als primer op mijn oogleden, maar dat is alleen als ik adertjes of vlekjes probeer te verdoezelen. Als ik natuurlijke make-up doe, heb ik normaal geen last van de primer, omdat mijn oogleden zonder primer vrij glad en egaal zijn.

Een lippotlood als je lippenstift gebruikt

Lipliner helpt om de lippenstift op zijn plaats te houden. Soms sla ik het lippotlood over, omdat ik niet altijd wil dat mijn lippen precies dezelfde kleur hebben, maar als je een felle of donkere kleur lippenstift gebruikt, zou het moeten helpen om uitlopen en uitlopen te voorkomen. Als je je hele lip wilt invullen met het potlood voordat je lippenstift aanbrengt, kan dat - maar als dat niet het geval is, teken je gewoon de buitenrand van je lip, zodat je een mooie omtrek hebt. De beste potloden zijn crèmekleurige in plaats van harde potloden, omdat ze goed overgaan in lippenstift en langer meegaan.