Het komt voor dat de nachtrust nogal eens drastisch wordt verstoord door verschillende zaken. Dit kan zijn dat je te maken hebt met wisselende diensten, een ongezond leefpatroon of in sommige gevallen een te lage aanmaak van melatonine. In alle gevallen kan het gebruik van hiervan in de vorm van een supplement uitkomst bieden. Maar wat is dit voor stof en wat doet het in je lichaam? Lees verder voor een korte uitleg over de werking van dit stofje.

Wat is het precies voor stofje?

Melatonine is een lichaamseigen stof, of eigenlijk hormoon, dat je slaap- en waakcyclus regelt. Na een lange dag ben je vaak uitgeput of moe en zal het door je lichaam worden aangemaakt. De waardes blijven vervolgens tijdens de nacht ook hoog, totdat je uitgerust en herstelt bent en ’s ochtends wakker wordt. De waardes gaan dan weer weg en nemen automatisch af. Het kan echter soms voorkomen dat je nachtrust door allerlei zaken wordt verstoord. Het is dan handig om wat extra melatonine te nemen, om zo toch goed te kunnen genieten van een gezonde nachtrust.

Wanneer kun je het gebruiken?

Je kunt het gebruiken om de nachtrust te bevorderen, wanneer dit verstoord is door nachtwerk, wisselende diensten, winterblues, of andere factoren. Je neemt het dan in de vorm van een supplement. Let er wel op dat in sommige gevallen beter geen melatonine kan worden gebruikt, waaronder zwangere vrouwen die borstvoeding geven. In de meeste gevallen is het (tijdelijke) gebruik ervan echter altijd toegestaan, zonder enige bijwerkingen.

Welke ervaringen zijn er met melatonine?

Melatonine wordt door de meeste gebruikers ervan goed ontvangen. Het helpt meer te ontspannen en lekkerder te slapen. Dit zorgt ook voor een verbetering van je humeur, energie en gezondheid. Ben je vaak moe of heb je slaapproblemen? Dat is het zeker een aanrader om het eens uit te proberen met wat extra toevoeging van dit wonderlijke stofje.

Kun je het overal kopen en hoe duur is het?

Je kunt het bij verschillende reformzaken of drogisterijen kopen. Het is meestal niet al te duur, maar levert je uiteindelijk wel veel op. En daarbij is natuurlijk een goede nachtrust sowieso onbetaalbaar.

Wil je het gelijk uitproberen?
Bestel dan hier melatonine, met een enorme keuze aan verschillende soorten producten die het stofje bevatten.

Categorieën: Gezondheid