Wat zijn de laminaattrends voor 2022?

Wat zijn de laminaattrends voor 2022?

Wil je gaan voor laminaat? Dat is een hele verstandige keuze! Laminaat kun je namelijk prima zelf leggen, heeft een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en het kost je vrijwel geen onderhoud. Je wilt natuurlijk wel kiezen voor een trend die echt past bij 2022. Wij hebben de belangrijkste trends op laminaatgebied voor je op een rijtje gezet. Voor welke laminaattrend ga jij?

Visgraat

Helemaal terug van weggeweest; het visgraatpatroon! Waar je dit patroon eigenlijk alleen maar tegenkwam in historische panden, kiezen nu steeds meer mensen voor dit patroon. Dit patroon geeft de ruimte waarin je deze vloer aanlegt, een klassieke, chique uitstraling. Het visgraatpatroon past prima in wat oudere huizen, maar zeker ook in een nieuwe woning.

Rustige kleuren

Kies voor een lichte laminaatvloer en je volgt helemaal de trend van 2022. Een lichte vloer maakt een ruimte meteen ruimtelijk en geeft enorm veel rust. Zeker als je meubelen of bijvoorbeeld je keuken ook een rustige kleur heeft, zul je zien dat dit elkaar enorm versterkt. Wil je gaan voor een minimalistische woonstijl? Dan is een laminaatvloer met een rustige kleur, ideaal. Door te profiteren van een laminaat aanbieding zul je merken dat een nieuwe vloer, ook nog eens niet duur hoeft te zijn. Bovendien kun je een laminaatvloer ook nog eens gemakkelijk zelf aanleggen, dat scheelt ook weer in de kosten!

Natuurlijke stijl

Hou je wel van een Scandinavische woonstijl? Met veel natuurlijke tinten in je woning? Dol op hout? Kies dan voor een laminaatvloer met een natuurlijke stijl. Je kunt tegenwoordig bijvoorbeeld kiezen voor eiken laminaat met zaagsneden. Deze vloer is niet van echt hout te onderscheiden en past bijvoorbeeld uitstekend bij een landelijke woonstijl. Je profiteert in dit geval eigenlijk tweemaal; je hebt een vloer met een prachtige natuurlijke uitstraling, maar je kunt bovendien ook nog eens rekenen op de vele voordelen van laminaat. Zo heb je vrijwel geen onderhoud aan laminaat en de kosten liggen een stuk lager dan bijvoorbeeld bij een houten vloer. Ook als je stofmijt hebt, is dit een ideale vloer. Een laminaatvloer is een uitstekende investering, waar je nog jaren plezier van zult hebben. Welke laminaattrend sluit het beste aan bij jouw woonstijl?