Hoe stel ik een opvallende outfit samen?

Hoe stel ik een opvallende outfit samen?

Je zult het vast wel herkennen; urenlang sta je te passen voor de spiegel en nog steeds lukt het je niet om een leuke outfit samen te stellen. In je kast kun je niets geschikts vinden om aan te trekken en je hebt ook nog eens niets nieuws waarmee je indruk kunt maken. Toch ben jij in staat om met de kleding en accessoires die je hebt, een leuke outfit samen te stellen. Hoe je dit kunt doen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Combineer strak en wijd in je outfit

Een strakke broek en een strak shirt? Dat is geen goed idee. Een wijde broek met een wijde trui? Ook geen goed idee. Juist een combinatie van beide stijlen, maakt een outfit bijzonder. In dit geval kun je dus bijvoorbeeld kiezen voor een strakke broek met een wijde trui. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een strakke jeans met een wat wijdere blouse. Wijd afwisselen met strak, maakt een outfit opvallend en energiek.

Een jurk doet het altijd goed

Jurkjes doen het altijd goed, het hele jaar door. ’s Zomers ga je natuurlijk voor een jurkje en blote benen, in de winter kun je kiezen voor een panty, legging of maillot onder je jurk. Een jurk maakt je vrouwelijk, wat je een zelfverzekerde uitstraling geeft. Een jurkje leent zich ook uitstekend voor accessoires, denk hierbij aan een mooie ketting of een fraaie armband die je erbij kunt dragen. Ook bijpassende laarsjes of een mooie sjaal, lenen zich ook prima als accessoire voor bij een jurkje.

Accessoires maken een outfit compleet

Je kunt als basis kiezen voor een eenvoudige outfit, maar deze opvallend maken met accessoires. Bijvoorbeeld door een jeans en een blouse te dragen, maar hiernaast te kiezen voor bijvoorbeeld een sjaaltje en een opvallende riem. Ook een zonnebril, een leuke tas en een opvallende ring kun je prima gebruiken als accessoire. Met klassieke accessoires kun je ook je outfit versterken, bijvoorbeeld bij een intiem etentje, kun je kiezen voor een mooie parelketting. Met trendy, sterk gekleurde accessoires kun je jouw outfit juist weer heel opvallend maken.

Kies voor een print in je outfit

Een opvallende print doet het altijd goed in je outfit. Dit kan een tijgerprint zijn of bijvoorbeeld een tekst die afgebeeld staat op je shirt of blouse. Het maakt je outfit verrassend en je maakt er mensen nieuwsgierig mee. Op Talkingdress.nl vind je nog veel meer tips waarmee jij een opvallende outfit kunt creëren.