Als we Angela Groothuizen moeten geloven, is Weight Watchers het enige dieet dat echt werkt. Heel Nederland schreef zich na het zien van haar reclames meteen in. Het afvallen kon beginnen. Terwijl Angela tijdens ieder reclameblok maar bleef vertellen dat zij al tien kilo kwijt was, had de rest van Nederland waarschijnlijk toch iets meer moeite om al die kilo’s kwijt te raken. Toch lijkt het dieet van Weight Watchers te werken. De succesverhalen op de website van zijn het bewijs. De reclames van Angela zijn nu al een tijdje van de televisie, daarom dachten wij dat het nu eens tijd is om te kijken of het dieet ook voor de rest van Nederland heeft gewerkt. Is het namelijk een dieet voor de lange termijn of komt iedereen de kilo’s meteen weer aan? Is dat het echt geheim van Weight Watchers, een tijdelijke oplossing zodat je terug moet blijven komen?

Het dieet van Weight Watchers?

Bij de meesten zal het dieet van Weight Watchers al bekend zijn, maar laten we toch even kort kijken wat het dieet precies inhoudt. Het dieet bestaat eigenlijk uit twee componenten, die in de meeste diëten terugkomen. Het gaat om beter eten en meer bewegen. Bij de meeste diëten krijg je gezonde recepten om je slechte eetgewoontes te doorbreken en tips om lichaamsbeweging te combineren met je drukke werkleven. Weight Watchers doet dit natuurlijk ook, maar geeft ook begeleiding en cursussen. Ze brengen lotgenoten samen om elkaar te kunnen motiveren en inspireren. Weight Watchers maakt natuurlijk ook gebruik van een puntensysteem. Elke maaltijd wordt omgezet in SmartPoints. Je mag zelf bepalen wat je die dag eet, maar je moet onder je dagelijkse puntentotaal blijven. Voor sporten en lichaamsbeweging geldt hetzelfde. Je moet elke dag een aantal ActivPoints halen, maar kunt zelf bepalen hoe je dit doet. Dit is een gestructureerde manier om af te vallen en geeft je de mogelijkheid om vorderingen zelf bij te houden.

De succesverhalen

Er is tegenwoordig geen dieet meer te vinden waar de succesverhalen niet bij vermeld staan. Dit is natuurlijk logisch. Mensen zijn eerder geneigd een dieet te proberen dat ook echt succes heeft. Niemand wil zijn tijd verdoen aan een dieet dat toch niet werkt. De verhalen van Weight Watchers zijn een goede motivatie. Je kunt met het dieet overduidelijk veel afvallen. Het dieet werkt en de drastische transformaties van de mensen die hun succesverhaal hebben gedeeld, zijn indrukwekkend. We willen dan ook niet beweren dat Weigt Watchers een slecht dieet is. Het puntensysteem is een handige manier om gezonder te gaan eten en meer lichaamsbeweging heeft altijd een positieve invloed op je leven. Iedereen heeft daarom positieve ervaringen met Weight Watchers, maar wat komt daarna?

Het leven na Weight Watchers

Het dieet was een succes en nu heb je je streefgewicht behaald. De meesten willen nu niet langer meer gebruikmaken van een streng en vaak duur dieet. Je wilt verder groeien. Je hoopt natuurlijk dat Weight Watchers hierbij kan helpen, om ook na het afvallen een gezonde levensstijl op te bouwen. Als je echter de verhalen leest van mensen die ook over hun ervaringen na het Weight Watchers dieet vertellen, blijkt dat het dieet toch meer voor de korte termijn is. Het dieet werkt en ze vallen af, maar daarna lijken de kilo’s er gewoon weer aan te komen. Het probleem is echter, omdat het dieet werkt, blijven mensen terugkomen. Ze hebben al een keer eerder hun streefgewicht behaald met het dieet, dus waarom zou het niet nog een keer goed gaan? Het dieet verandert in een vicieuze cirkel waar je niet uit los kunt breken. Eigenlijk is Weight Watchers toe aan een nieuwe slogan: Weight Watchers werkt, elke keer weer.

Categorieën: Afvallen